2010. 11. 29.

Csipkedd az achillesed!

Meg kell valljam, sokféle tanácsot hallottam már azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell pozitívan gondolkodni, lefogyni, életet vezetni, önbizalmat növelni, de ez a mai tanács igazán szórakoztató volt!
Úgy kezdődött az egész, hogy megint tettem magamra egy megjegyzést, miszerint lehet, hogy mások hatékonyabbak az élet sok területén, mint én, mire M mondta, hogy igazán fel kéne turbózni az önbizalmamat, (Btw, ebben lehet valami...), és hogy ő erről olvasott Soma honlapján, aki azt tanácsolta, hogy reggelente csipkedni kell az achilles inat. Erre rá kellett keresnem, mert annyira hihetetlenül és viccesen hangzott. Íme pedig az idézet:
"

  1. Lehajolunk,és 10-szer mindkét kezünkkel egyszerre elkezdjük finoman csipkedni mindkét lábunk achilles inát.
  2. Mindkét kezünk élével 10-et ütögetünk(szintén finoman) előbb a bal,majd a jobb térdhajlatunkban.
  3. Ezt a gyakorlatot „vonatozásnak” neveztem el.Először a jobb tenyeremet rárakom a bal vállamra.A bal karomat derékszögben behajlítom,,ujjaimat ökölbe szorítom,és 12 kis kört írok le az egész karommal úgy,hogy mozogjon a vállam is.Majd ugyanez 12-szer visszafele is.Ugyanezt a gyakorlatot megcsináljuk a másik oldalon is.Tehát 12 „vonatozás” előre,majd hátra,és utána ugyanez még egyszer váltva."
Önbizalomra fel! :-)

1 megjegyzés:

Szonja írta...

Na és csinálod minden reggel? :)))))